Webkwestie Klimaten

Werkwijze

De volgende stappen moet je volgen:

 1. Kies een klimaat dat je wilt gaan uitwerken:
  • Zeeklimaat
  • Landklimaat
  • Middellandse Zeeklimaat.
  • Poolklimaat of ook wel toendraklimaat
  • Tropisch klimaat
  • Woestijn klimaat
 2. Zoek informatie op over dit klimaat. Dit kan via de bibliotheek bij jou op school, maar je kunt ook aan de linkerkant op infobronnen klikken. Daar staan websites waar je informatie af kunt halen.
 3. Vat de informatie die je hebt gevonden samen en maak hier een verslag van 1 A4 van. Het is niet de bedoeling dat je de informatie gaat ‘knippen en plakken’. Je verwoordt de informatie op je eigen manier.
 4. Bedenk nu een manier waarop je de informatie over jouw gekozen klimaat kunt verwerken in een collage. Een collage is een groot blad met daarop knipsel, plaksels, tekeningen en stukjes tekst over een bepaald onderwerp.
 5. Vat de informatie die je hebt gevonden samen en maak hier een verslag van 1 A4 van. Het is niet de bedoeling dat je de informatie gaat ‘knippen en plakken’. Je verwoordt de informatie op je eigen manier.
 6. Bedenk nu een manier waarop je de informatie over jouw gekozen klimaat kunt verwerken in een collage. Een collage is een groot blad met daarop knipsel, plaksels, tekeningen en stukjes tekst over een bepaald onderwerp.
 7. Je mag zelf weten hoe je collage eruit komt te zien, maar de belangrijkste informatie over jouw klimaat moet erin staan!
 8. Het verslagje dat je erbij hebt gemaakt, plak je op de achterkant van jouw collage.
 9. Ben je helemaal klaar met je verslag en je collage en heb je alles opgeruimd? Klik dan aan de linkerkant op beoordeling.
Afbeelding van PIRO4D via Pixabay